Порівняння підроблених і справжніх кульових кранів Bugatti
Afonya
Кран Бугатти

Порівняння підроблених і справжніх кульових кранів Bugatti

Для визначення достовірності кульових кранів кілька виробів були куплені в різних торгових точках. Це і сертифікована продукція, куплена в спеціалізованих магазинах Москви і Санкт -Петербурга, і кульові крани куплені у звичайному магазині, і кульові крани куплені на сантехнічному ринку.
Інформація, яка була отримана в результаті експериментів буде корисна не тільки початківцям сантехнікам і любителям самостійно поміняти сантехнічні вироби, але й досвідченим сантехнікам, що замінив споживачам велику кількість кранів.
Підробки, про які піде мова в цій статті, були випущені на невідомих заводах. Дата випуску на всіх куплених виробах була серпень. Справа в тому, що в серпні у італійців відпустки. Фабрики не працюють. І якщо на кульовому крані Bugatti стоїть дата випуску - серпень, то це вже стовідсоткова підробка.
Зовнішній огляд кранів показав, що всі вони дуже схожі на Bugatti Oregon. Навіть досвідчений сантехнік не зможе за зовнішнім виглядом визначити справжність крана. Так як на всіх кранах є написи типу, Mode in Italy або Made in Italy, то слід розуміти, що виробники цих підробок хотіли надати їм статус справжньої продукції.
Подальший проведений аналіз показав, що всі ці крани не були вироблені в Італії на фабриці Bugatti.
У деяких кранів проблема з внутрішнім різьбленням. Ці крани були куплені в Москві в кількості 160 штук. При установці на місце у 30 штук потріскалися муфти. У торговельній мережі моментально обміняли шлюб. Але стало зрозуміло, що це погана латунь. Яка при стисненні тріскається, а не мнеться.
Розкрутивши кран, можна побачити штуцер кольору стиглого апельсина. Міцність у такого виробу середня. Рідний анаероб Bugatti - Loctite 620 має високу міцність і абсолютно зелений.
Справжні кульові крани не мають мідної підкладки. На італійській фабриці використовується технологія покриття без використання мідної підкладки.
Сучасні підробки кульових кранів прикрашені написом Made in Italy. На кранах випущених в торгівлю кілька років тому такий напис була відсутня.
Існують відмінності навіть у написанні цих слів на поверхні кульового крана. Контрафактний кран прикрашає напис написана у три рядки. І слід враховувати, що при виробництві контрафактів використовуються непогані матриці. Але і тут є відмінності - напис на контрафакт може бути написана - у три рядки.
Такі ж візуально видимі розбіжності і з хвостовиками. Сальник NBR у несправжніх кульових кранів теж не витримує жодної критики.
Муфта не може лопнути у оригінального крана фірми Bugatti, якщо муфта все ж лопнула, значить цей кран ніколи навіть близько не перебував з цією фірмою. Латунь високої якості ніколи не розколюється на частини, а підроблена латунь тендітна і розколюється на частини, як скло. Для виробництва кульових кранів на фабриці Bugatti застосовується латунь найвищої якості. Зрозуміло, що закручувати будь кран варто акуратно, так як є шанс перетиснути муфту в процесі закручування. Такий кульовий кран просто мнеться, а не тріскається на дрібні частини.
Латунь високої якості при стисненні неможливо зламати. Якщо затиснути в лещата кульовий кран Bugatti, зроблений з хорошої латуні, при стисненні і крученні буде спостерігатися лише деформація стиснення.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
+380 562 35 XX XX +380 562 351 281
+380 562 35 XX XX +380 67 634 8603
+380 562 35 XX XX +380 562 351 281
Ідентифікатор: 11620