Енергоефективна школа для турецьких учнів - проектують українські студенти
Фото: Сен-Гобен

Енергоефективна школа для турецьких учнів - проектують українські студенти

У Києві пройшов фінал національного етапу міжнародного студентського конкурсу «Проектування Мультикомфортного будинку ISOVER».

Студенти будівельних ВНЗ України третій рік поспіль взяли участь у конкурсі. Змагалися 24 команди з 9 вищих навчальних закладів. У цьому сезоні приєдналися студенти з двох нових закладів.

Міжнародний студентський конкурс з проектування Мультикомфортного будинку ISOVER концерном Сен-Гобен був запущений в 2005 році і з тих пір проводиться на щорічній основі. У конкурсі взяли участь студенти архітектурно-будівельних ВНЗ із понад 20 країн.

Мета конкурсу - просування ідей енергоефективного будівництва, пошук талановитих молодих фахівців і допомогу їм. Щоб учасникам було зручніше орієнтуватися в нових технологіях, фахівці Сен-Гобен провели ряд навчальних семінарів.

Цього року учасники розробляли концепцію і проект школи в місті Газіантеп (Туреччина). Навчальний заклад для дітей від 6 до 10 років розрахован на 400-600 учнів. Сучасна енергоефективна школа повинна вписуватися в проект екологічного розвитку міста, розробленого муніципалітетом м. Газіантеп.

Всі роботи українських студентів відрізнялися високим професійним рівнем, складними архітектурними рішеннями і нестандартністю рішень.

Роботи оцінювало компетентне журі:
- Голова: Ротарь Денис, технічний фахівець «Сен-Гобен Будівельна Продукція Україна».
- Шацький Валентин, провідний спеціаліст напряму «Енергоефективність в будівництві» в компанії.
- Влодко Зотов, київський архітектор Бюро ініціативної архітектури «Gypsy Architects».

Переможцями національного етапу стали:

- Дмитро Казаков, Валентин Уваров, Валерій Асланян, Київський національний університет будівництва і архітектури (1 місце);
- Олена Шапран, Київський національний університет будівництва і архітектури (2 місце);
- Анна Гоц, Уляна Притика, Леоніла Руденко, Львівський національний політехнічний університет (3 місце).

Фіналісти отримали цінні призи від «Сен- Гобен».

У травні наші переможці представлять свої роботи на міжнародному фіналі. У Бухаресті (Румунія) вони захистять свої проекти перед міжнародним журі.

Коментує Влодко Зотов (Бюро ініціативної архітектури «Gypsy Architects», Київ): «Конкурс надає відмінну можливість для студентів попрактикуватися в «бойових» умовах і попрацювати з новим контекстом. Міжнародний статус конкурсу задає високий стандарт якості роботи і підвищує професійний рівень учасника в умовах конкуренції».
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
01945601 XX XX 019-45601
01945601 XX XX 019-4560 267
Ідентифікатор: 11891