Отримання будівельних ліцензій спростять
Фото: BAU.ua

Отримання будівельних ліцензій спростять

Щоб спростити отримання будівельних ліцензій, Державна архітектурно-будівельна інспекція запропонувала використовувати єдиний підхід при оформленні будівельних ліцензій. Для отримання, переоформлення, видачі дубліката та анулювання ліцензій планують застосовувати одну форму. В Інспекції впевнені, що це закриє «сіре» поле в законодавстві і зробить роботу більш прозорою.

Відповідний наказ Мінрегіону направлений на розгляд до Державної служби з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва, Державну службу з питань захисту персональних даних і в Антимонопольний комітет.

Нагадаємо, що на сьогодні ліцензуванню підлягатиме будівельні роботи з «Ліцензійних умов» (від 27.01.2009 № 47), якщо вони застосовуються на об'єктах IV і V категорії складності. Йдеться про вишукувальні роботи, при створенні містобудівної та проектної документації, будівельні, монтажні та інженерні роботи, також будівництво транспортних споруд та інжинірингову діяльність на об'єктах, розрахованих на постійне перебування понад 300 осіб або періодичне - від 500 осіб. Або, якщо при аварії, вони можуть завдати збитки обсягом понад 150 000 мінімальних заробітних плат, тобто 182,7 млн. грн.
Ідентифікатор: 12126