Уряд навчить суспільство основам енергозбереження
Фото: Андрій Лесьо, BAU.ua

Уряд навчить суспільство основам енергозбереження

20 серпня Антикризовий енергетичний штаб під головуванням Віце-прем’єр-міністра Володимира Гройсмана розпочне реалізацію інформаційної кампанії під назвою «Енергетична незалежність України». Про це повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

Кампанія спрямована на пропагування серед населення засад економічного використання енергоресурсів та підвищення рівня обізнанності у питаннях енергозбереження як базового чинника енергетичної безпеки та економічного прогресу України.
У кампанії буде задіяна як пряма реклама, так і заходи по інформуванню суспільства на всіх рівнях про різноманітні шляхи економіі електроенергії, а також про перехід на альтернативні природному газу види палива і розвиток відновлювальних джерел енергії.
Основною метою кампанії є формування у суспільстві розуміння, що економне використання електроенергії і гарячої води, використання енергозберігаючих технологій, утеплення помешкань із застосуванням провідних технологій теплоізоляції, заміна старих вікон на енергозберігаючі — це є шлях до енергетичної незалежності нашої держави. За словами Віце-прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, усі ці зміни неможливо впровадити «за місяць», та змінювати ситуацію потрібно починати усім разом і вже зараз.
«Уряд докладе усіх можливих зусиль, щоб на державному рівні підтримати кожну ініціативу, спрямовану на енергозбереження», — повідомив В. Гройсман.
Інформаційну кампанію «Енергетична незалежність України» буде профінансовано за рахунок цільових коштів донорських програм, спрямованих на інформаційну підтримку Уряду України від Європейського Союзу, США та Великобританії.

Нагадаємо, що Антикризовий енергетичний штаб м. Києва відзвітував щодо конкретних кроків, здійснених на шляху до економії енергії.
Ідентифікатор: 12237