Кличко демонтує самовільну забудову
Фото: BAU.ua

Кличко демонтує самовільну забудову

Віталій Кличко запевнив, що покладе край незаконними будівництвам та тіньовим схемам землерозподілення. Таку заяву він зробив під час інспектування демонтажу незаконної забудови на бульварі Дружби Народів, 38, повідомляє прес-служба КМДА.

Київський міський голова наголосив, що у столиці безліч незаконних будівництв, які здійснюються з порушенням норм містобудування. Щороку міський бюджет втрачав понад 50 млрд грн через махінації із земельними ділянками.

«Відтепер усі рішення стосовно виділення земельних ділянок будуть публічними та прозорими. Київська міська влада наполягатиме на розслідуванні незаконного виділення земель і за результатами судових рішень відповідні об’єкти будуть демонтовані», — підкреслив Віталій Кличко.

Довідка:
11 років тому уряди України і Туреччини домовились про взаємне виділення земельних ділянок в Анкарі та Києві для будівництва приміщень дипломатичних місій. Турецькій стороні виділили 43 сотки за адресою бульвар Дружби Народів, 38.
У 2007 році за рішенням Київради ділянку, яка межує з місцем майбутнього посольства, було передано в оренду фізособі на 5 років. Та замість тимчасової легкозбірної конструкції (як значилося у документах), перед ділянкою посольства Туреччини почалося капітальне будівництво. Турецька сторона подала позов на власника ділянки. Окружний адміністративний суд Києва ухвалив рішення на користь міста. Незаконне будівництво буде демонтоване протягом десяти днів.
Нагадаємо, що у сфері будівництва будуть спрощені основні процедури.
Ідентифікатор: 12260