Україна збільшила експорт будматеріалів до ЄС майже на 55%
Фото: www.morguefile.com

Україна збільшила експорт будматеріалів до ЄС майже на 55%

За час дії преференцій у сфері торгівлі з країнами ЄС (останні три місяці) обсяг експорту основних вітчизняних будматеріалів до ЄС збільшився на 55%. Такі дані оприлюднив Департамент розвитку промислового будівництва та виробництва будівельних матеріалів Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, повідомляє прес-служба відомства.
За даними Департаменту, експорт будівельних матеріалів з України до країн ЄС у квітні становив 35,9 млн $, у травні – 36,9 млн $, у червні – 55,6 млн $. Отже, за квітень-червень поточного року обсяг експорту будматеріалів збільшився майже на 55%.
Торгові преференції вступили в дію наприкінці квітня – на початку травня 2014 року і діятимуть до 1 листопада поточного року. Мінекономрозвитку раніше повідомляло, що автономні торгові преференцій (АТП) Євросоюз буде надавати в односторонньому порядку відповідно до положень з організації зони вільної торгівлі Україна-ЄС.

Результатом запровадження режиму АТП для України є суттєва фінансово-економічна допомога, яка у подальшому дозволить України швидше інтегруватись у ринкові структури ЄС і відкриває для вітчизняних виробників будматеріалів широкі можливості для просування продукції на ринках країн ЄС.
Нагадаємо, що за перші сім місяців поточного року в Україні скоротилися обсяги будівництва.
Ідентифікатор: 12272