Відтепер реєстрацію будівельних декларацій будуть проводити Центри надання адміністративних послуг
Фото: Андрій Лесьо, BAU.ua

Відтепер реєстрацію будівельних декларацій будуть проводити Центри надання адміністративних послуг

З 1 вересня, відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів, функції прийому та видачі будівельних декларацій покладаються на Центри надання адміністративних послуг (ЦНАПи), повідомляє прес-служба Держархбудінспекції.

ЦНАПи утворені при Київській міській державній адміністрації та виконавчих органах міських рад обласних центрів. Новостворені Центри прийматимуть декларації про початок виконання підготовчих та будівельних робіт, а також про готовність об’єкта до експлуатації. Тож повноваження щодо прийому та видачі будівельних декларацій, які раніше виконували органи Державної архітектурно-будівельної інспекції України, з 1 вересня повністю покладені на регіональні ЦНАПи.
Про намір перерозподілити повноваження з метою зменшення корупції у Держархбудінспекції раніше заявляв міністр Мінрегіону Володимир Гройсман.

Нагадаємо, що Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства повідомляло про перспективи спрощення основних процедур у будівельній сфері України.
Ідентифікатор: 12270