У Києві з’явиться єдиний електронний реєстр інвестиційних зобов’язань
Фото: Андрій Лесьо, BAU.ua

У Києві з’явиться єдиний електронний реєстр інвестиційних зобов’язань

Голова Постійної комісії Київради з питань містобудування, архітектури та землекористування Володимир Прокопів оголосив про початок розробки єдиного електронного реєстру інвестиційних зобов’язань у місті Києві, повідомляє прес-служба КМДА.
Для створення реєстру сформована спільна робоча група з представників земельної та бюджетної комісій, яка має за місяць підготувати пропозиції.
В. Прокопів наголосив, що сьогодні інформація щодо інвестиційних контрактів, договорів про розвиток забудованої території та договорів оренди землі під капітальне будівництво розділена між кількома інстанціями. У наслідок цього контроль за виконанням інвесторами їхніх зобов’язань здійснюється неефективно. Зокрема, ряд столичних житлових комплексів не виконує зобов’язання щодо будівництва на своїй території шкіл, дитячих садочків та інших об’єктів інфраструктури, передбачених планом забудови, не завершує благоустрій території чи не прокладає необхідні комунікації.
Чиновник також наголосив, що реєстр буде публічним і покладе початок розробці механізму впливу на недобросовісних забудовників, які не дотримуються взятих на себе зобов’язань.

Нагадаємо, що у будівельній сфері спростять основні процедури.
Ідентифікатор: 12279