Виробники будівельних матеріалів отримають реальну можливість регулювати власне профсередовище
Фото: Галина Коноваленко

Виробники будівельних матеріалів отримають реальну можливість регулювати власне профсередовище

Мінрегіон України працює над подальшим розвитком саморегулювання і децентралізації у будівельній галузі. Зокрема, можливість передачі повноважень від Мінрегіону до саморегулівних організацій буде унормовано законодавчо.

Мінрегіон розробив зміни до Порядку реєстрації саморегулівних організацій у сфері архітектурної діяльності. Цими змінами передбачено створення умов для запровадження саморегулювання в середовищі виробників будівельних матеріалів, виробів та конструкцій. На думку фахівців, це сприятиме підвищенню якості будівельної продукції.
Відповідно до Закону України «Про архітектурну діяльність» саморегулівні організації зможуть проводити професійну атестацію виконавців робіт (послуг), пов’язаних із створенням об’єктів архітектури, та залучатися до ліцензування господарської діяльності своїх членів.
Сьогодні ж поки що відсутнє правове урегулювання механізму делегування повноважень, передбачених законом. Тож Міністерство розробило відповідний проект, який регламентує ці питання.
Розроблені Мінрегіоном зміни вже направленіо на погодження до центральних органів виконавчої влади, після чого їх буде подано на державну реєстрацію до Мінюсту. Провадження цих змін сприятиме децентралізації влади та розвиткові професійного самоврядування у будівельній галузі.

Нагадаємо, що відтепер реєстрацію будівельних декларацій будуть проводити Центри надання адміністративних послуг.
Ідентифікатор: 12299