З 2015 року планується підвищити енергетичну ефективність будівель
Фото: OptimaHouse

З 2015 року планується підвищити енергетичну ефективність будівель

З наступного року ЄБРР планує відкрити кредитну лінію для здійснення заходів з підвищення енергетичної ефективності в будівлях. Про це йшлось на експертному семінарі «Розрахунок енергоефективності будівель», який відбувся у рамках проекту «Технічна допомога для підтримки інвестицій в енергоефективність у житлових будинках», повідомляє прес-служба Мінрегіону.

Проект реалізується за співпраці ЄБРР з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства. Консультант проекту ЄБРР Клеменс Лейтгеб заявив, що сьогодні існує потреба у створенні електронного інструменту для розрахунку енергоефективності для виконання положень Директиви про енергетичну ефективність будівель № 2010/31/ЄС.

За словами директора державного підприємства «Державний науково-дослідний інститут будівельних конструкцій Геннадя Фаренюка, Мінрегіону вже розробив Закон «Про енергетичну ефективність будівель», який має імплементувати положеня зазначеної Директиви. Ці заходи реалізуються задля зближення технічного регулювання, стандартів і оцінки відповідності в усіх галузях економіки, передбаченого статтею 56 Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС.

Також на семінарі повідомлялось про те, що в діючому законодавстві вже передбачено складання енергетичного паспорта відповідно до «Настанови з розроблення та складання енергетичного паспорта будинків при новому будівництві та реконструкції», ажде паспортизація є обов’язковою при будівництві нових будівель та при капітальному ремонті і реконструкції.

Сертифікація є обов’язковою для існуючих будівель площею більше 500 м2 при їх відчуженні чи передачі в оренду та для всіх будівель державної та комунальної форми власності.

Нагадаємо, що час оформлення заявки на реєстрацію нерухомості в Україні скоротять утричі.
Ідентифікатор: 12296