Впроваджено перші електронні адмінпослуги у будівництві
Фото: Галина Коноваленко

Впроваджено перші електронні адмінпослуги у будівництві

Розпочав працювати перший етап пілотного проекту впровадження електронних послуг у будівництві. Повідомлення та декларацію про підготовчі або будівельні роботи можна відтепер реєструвати онлайн у відповідному розділі на офіційному сайті Державної архітектурно-будівельної інспекції України, повідомляє прес-служба відомства.

Пілотні адмінпослуги були презентовані на тематичному круглому столі, який відбувся у Мінрегіоні за підтримки ОБСЄ та фонду “Відродження”.
Перший етап передбачає переведення в онлайн-режим чотирьох адмінпослуг, а саме: реєстрація повідомлення або декларації про початок виконання підготовчих або будівельних робіт. Послуги стосуються об’єктів I-III категорії складності і передбачають отримання необхідних документів через Інтернет. Для цього потрібно заповнити відповідну форму та поставити електронний цифровий підпис. За процесом проходження документу можна слідкувати онлайн.
За словами Максима Мартинюка, голови Держархбудінспекції, результатом впровадження електронних послуг стане суттєве прискорення оформлення дозвільних документів та зниження рівня корупції.
Голова Державного агентства з питань електронного урядування України Олександр Риженко зазначив, що впроваджені сервіси є пілотними і надалі увійдуть в єдину електронну державну систему адмінпослуг, сформовану за стандартами ЄС.

Раніше повідомлялось, що декларацію про введення об'єктів в експлуатацію буде суттєво спрощено і скорочено з п’яти до двох сторінок.

Довідка:
Спільний проект з впровадження електронних адміністративних послуг Державного агентства з питань електронного урядування України, Державної архітектурно-будівельної інспекції України та ОБСЄ реалізується у рамках угоди про Асоціацію з ЄС та відповідно до європейських вимог.
Ідентифікатор: 12393