Печерська площа буде впорядкована з урахуванням громадської думки
Фото: maps.yandex.ua

Печерська площа буде впорядкована з урахуванням громадської думки

Нещодавно відбувся воркшоп (з англ. workshop — високопродуктивний навчальний захід, в ході якого проводиться аналіз ситуацій, створення проектів та презентацій та ін.) “Печерська площа для всіх”, метою якого був пошук варіантів модернізації Печерської площі у Києві. Ініціатором проведення заходу виступила місцева громада, до організації долучилися Департамент містобудування та архітектури, Фонд Гайнріха Бьолля, Факультет соціології КНУ ім. Т. Шевченко та Печерська держадміністрація, повідомляє прес-служба Департаменту містобудування та архітектури.

Головний архітектор столиці Сергій Целовальник зазначив, що цей захід став першим кроком на шляху до впровадження нових механізмів взаємодії місцевої влади з громадскістю у напрямку облаштування міста.
На воркшопі було визначено, що площа і надалі має виконувати свою основну — торговельну — функцію, але водночас є запит населення на розширення зон відпочинку, впорядкування стихійної торгівлі та вирішення питання з розташуванням тимчасових споруд. У процесі облаштування Печерська площа стане максимально комфортною для місцевих жителів.
Департамент містобудування та архітектури підготував урбаністичний аналіз площі, а також запровадив низку заходів “Департамент відкриває двері”, спрямованих на спільне обговорення пропозицій щодо розвитку міського простору Києва. Фінальне рішення щодо облаштування Печерської площі буде оприлюднене на одном з таких заходів.

Нагадаємо, що Уряд планує заборонити будівництво на територіях об'єктів національної і всесвітньої спадщини.
Ідентифікатор: 12419