Ліцензування будівельної діяльності буде здійснюватись за єдиними формами
Фото: Галина Коноваленко

Ліцензування будівельної діяльності буде здійснюватись за єдиними формами

Уніфіковано оформлення документів із питань ліцензування будівельної діяльності буде, повідомляє пресс-служба Державної архітектурно-будівельної інспекції України.

До єдиного формату зведено форми на подачу заяви про видачу, отримання дубліката, переоформлення або анулювання ліцензії на здійснення будівництва, а також форми відомостей щодо спроможності підприємства здійснювати заявлені роботи.
Відповідний наказ Мінрегіону (від 27 серпня 2014 року № 232 «Про внесення змін до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності у будівництві, пов’язаної із створенням об’єктів архітектури»), ініціатором розробки якого стало ДАБІ України, було зареєстровано у Мінюсті 28 жовтня. Документ вступить в дію з моменту опублікування, у середині листопада поточного року.
Наявність різних форм подання заяв на ліцензування будівельної діяльності було основною причиною великої кількості повернень документів на доопрацювання (до 25% від загальної кількості). Затвердження єдиних форм дозволить скоротити відсоток повернень, а також спростить та прискорить процес оформлення дозвільної документації.

Як повідомлялося раніше, впроваджено перші електронні адмінпослуги у будівництві.
Ідентифікатор: 12440