Нові кроки з дерегуляції у будівельній сфері мають покращити умови розвитку бізнесу на місцях
Фото: BAU.ua

Нові кроки з дерегуляції у будівельній сфері мають покращити умови розвитку бізнесу на місцях

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України з метою продовження дерегуляції містобудівної діяльності розробило ряд змін до діючого законодавства. У разі прийняття цих змін місцеві органи самоврядування отримають право звільняти замовників будівництва від пайової участі у розвитку інфраструктури відповідного населеного пункту, повідомляє прес-служба Мінрегіону.

Заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Дмитро Ісаєнко наголосив, що з метою запобігання зловживань, до законодавчих змін також внесено виключний перелік технічних умов (чітко визначений перелік умов та вимог щодо інженерного забезпечення об'єкта та умов проведення будівництва).
Крім того, запропоновані міністерством зміни до чинного законодавства передбачають також скасування обов’язкової експертизи об’єктів І-ІІ категорії складності, які зводяться на територіях із складними інженерно-геологічними та техногенними умовами; розмежування відповідальності за допущені порушення при створенні проектної документації (в залежності від категорії складності об’єкта); скасування плати за сертифікацію фахівців та ін.
Усі запропоновані зміни мають сформувати прозорі та зрозумілі умови для реалізації інвестиційних проектів на территорії населених пунктів.

Нагадаємо, що декларацію про введення об'єктів в експлуатацію буде суттєво спрощено.
Ідентифікатор: 12452