Для перепланування житла без втручання у несучі конструкції дозвіл буде не потрібний
Фото: BAU.ua

Для перепланування житла без втручання у несучі конструкції дозвіл буде не потрібний

Мінрегіон ініціює скасування норми про необхідність обов’язкового отримання дозволу на перепланування чи переобладнання жилого приміщення. Міністерство вже підготувало відповідний законопроект, повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

Заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Дмитро Ісаєнко зауважив, що сьогодні громадяни мають отримувати дозвіл на перепланування житла у місцевому виконкомі. З прийняттям нового законопроекту дозвіл на перепланування буде не потрібний.
Дмитро Ісаєнко зазначив, що згідно діючих норм, наразі такий дозвіл потрібно мати, однак законодавчо не визначено ні термін для його видачі (або відмови у видачі), ні правила отримання (платно чи безоплатно), ні перелік підстав для відмови та ін. Тож відтепер держава зніме ці зайві норми і перепланування власного житла громадяни зможуть робити без отримання додаткових дозволів. Міністерство чітко визначить перелік робіт, для проведення яких не буде потрібний ні дозвіл, ні подальше прийняття об’екту в експлуатацію.

Нагадаємо, що в Україні впроваджено перші електронні адмінпослуги у будівництві.
Ідентифікатор: 12457