Влада столиці розробляє нову програму будівництва соцжитла
Фото: Галина Коноваленко

Влада столиці розробляє нову програму будівництва соцжитла

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що для вирішення питання забезпечення житлом сімей, які перебувають на черзі на квартиру, буде розроблено нову програму забудови соціального жилого фонду, передає прес-служба КМДА.

За словами очільника столиці, невдовзі міська влада обговорить нову програму, згідно якої буде затверджено схему будівництва соціального житла. Для цього створюється перелік недобудованих об’єктів, а також ділянок комунальної форми власності, які сьогодні використовуються не за призначенням. Основним критерієм вибору забудовника буде максимальна привабливість проекту для міста.
Однак для глобального вирішення питання надання соціального житла мають бути внесені відповідні зміни до українського законодавства. За словами Віталія Кличка, міська влада вже подала до Уряду відповідне звернення. Раніше пільговики отримували житло з фонду, сформованого з певного відсотка площ, які забудовники в обов’язковому порядку передавали місту. У 2011 році забудовників звільнили від цього обов’язку, у наслідок чого, за словами мера, тільки у 2013 році місто отримало приблизно на 1000 квартир менше необхідної кількості.

Нагадаємо, що Бернард Кейсі, Президент Американської торгової палати, нещодавно назвав Київ інвестиційно привабливим містом.
Ідентифікатор: 12458