В Кіровоградській області побудована сонячна електростанція із застосуванням новітніх технологій
Фото: rentechno.com

В Кіровоградській області побудована сонячна електростанція із застосуванням новітніх технологій

В Кіровоградській області побудована наземна сонячна електростанція Sunflower-90 потужністю 90 кВт, призначена постачати електроенергію на приватне фермерське господарство. Проект примітний впровадженням ряду новітніх технологій, передає компанія "Рентехно", яка займалася реалізацією будівництва об’єкта.

Електростанція Sunflower-90 розроблена з використанням трифазних інверторів виробництва Danfoss/SMA (15 кВт) і сонячних модулів LDK (250 Вт). Кожен інвертор обслуговує по три трекера з встановленими на них сонячними батареями потужністю по 5 кВт кожна.
Завдяки власній системі моніторингу, роботу станції можна контролювати віддалено. Також є можливість отримувати відомості про кількість енергії, виробленої в певний проміжок часу.
Станція обладнана складною автоматичною системою управління і динамічною системою стеження за сонцем. Замість традиційних стаціонарних металоконструкцій в Sunflower-90 використані двоосьові слідкувальні трекери, які, окрім підвищення ефективності устаткування, значно знижують ризик пошкодження обладнання під час сильного вітру.
В перспективі передбачена можливість накопичення надлишків виробленої електроенергії в акумуляторних батареях, які, за інформацією компанії, планується побудувати в другій черзі проекту.

Нагадаємо, що до 2020 року 11% необхідної енергії в Україні забезпечуватимуть поновлювані джерела, в зв'язку з чим на розвиток цього сектору буде залучено 300 млрд грн.
Ідентифікатор: 12468