Мешканці багатоповерхівок отримають можливість брати участь в управлінні і модернізації своїх будинків
Фото: kmb-sale.com

Мешканці багатоповерхівок отримають можливість брати участь в управлінні і модернізації своїх будинків

Мінрегіон підготував законопроекти із модернізації управління, обслуговування та утримання житлового сектору. Про це йшлось на круглому столі, присвяченому темі залучення інвестицій в підвищення енергоефективності житлового фонду. Партнером заходу, який пройшов 19 листопада у Мінрегіоні, виступила Конфедерація будівельників України.

Сергій Кушнір, директор департаменту систем життєзабезпечення та житлової політики Мінрегіону у своєму виступі заявив, що міністерство розробило два законопроекти: «Про особливості права власності в багатоквартирному житловому будинку» та «Про житлово-комунальні послуги» (у новій редакції). Уряд схвалив документи і вони включені до коаліційної угоди.
Згідно нових нормативів, мешканці багатоповерхівок отримають зрозумілу та прозору систему управління житлом, яка передбачає право на прийняття рішень, можливість впливати на рівень якості послуг, брати участь у модернізації будинку (закрема, підвищенні його енергоефективності). За словами чиновника, метою нових законопроектів є формування ефективного власника, забезпечення зрозумілих механізмів для здійснення інвестицій у модернізацію багатоповерхівок та використання провідного європейського досвіду щодо цих питаньу цьогму напрямку.

Нагадаємо, що Уряд планує запровадити пільгове кредитування на термомодернізацію будинків для ОСББ і приватних власників.
Ідентифікатор: 12488