УЦСБ: європейські норми дозволять знизити вартість вогнезахисту металоконструкцій
Фото: morguefile.com

УЦСБ: європейські норми дозволять знизити вартість вогнезахисту металоконструкцій

19 листопада відбувся круглий стіл, присвячений розвитку ринку вогнезахисних засобів, передає прес-служба Українського Центру Сталевого Будівництва.

Серед найгостріших питань заходу — нюанси проектування з використанням Єврокодів і конкуренція на вітчизняному ринку вогневого захисту.
Костянтин Калафат, керівник Комітету з вогнезахисту сталевих конструкцій УЦСБ, у своєму виступі зробив акцент на тому, що введення європейських норм проектування дозволить знизити вартість вогнезахисту металоконструкцій. Зокрема, він наголосив на тому, що за окремими елементами конструкції можна буде скоротити витрати на 30-40%. Це, у свою чергу, дозволить девелоперу знизити вартість всього проекту приблизно на 4%.
Любов Вахитова, технічний експерт з вогнезахисту сталевих конструкцій УЦСБ, порівняла показники споживання вогнезахисту на душу населення в Україні, США і Європі: 0,2 $, 2,2 $ і 2,4 $ відповідно. Різниця за цим показником більш ніж в 10 разів — красномовне свідчення одночасно як відставання України від темпів розвитку передових країн, так і наявного потенціалу вітчизняного ринку вогнезахисту. Головною ж умовою подальшого успішного розвитку галузі фахівець назвала чесну конкуренцію та прозорі правила гри на ринку.

Нагадаємо, що УЦСС видав першу публікацію з проектування сталевих конструкцій відповідно до Єврокоду 3.
Ідентифікатор: 12492