Перші три ЦНАПи запрацювали у Київській області
Фото: Галина Коноваленко

Перші три ЦНАПи запрацювали у Київській області

На Київщині розпочали роботу перші Центри з надання адміністративних послуг (ЦНАПи) — у Бориспільському, Таращанському та Баришівському районах, повідомляє прес-служба Держземагентства.

ЦНАПи надаватимуть низку адмінпослуг, які раніше були у розпорядженні різних органів виконавчої влади. Відкриття Центрів суттєво спростить ведення бізнесу в Україні, – про це заявив Андрій Мальований, в. о. начальника Головного управління Державного агентства земельних ресурсів у Київській обл. Він зазначив, що відтепер процес отримання адміністративних послуг буде зрозумілим і зручним і здійснюватиметься у межах однієї установи, де громадянам при потребі будуть роз’яснені усі нюанси.
Запровадження формату роботи “єдине вікно” є необхідним етапом на шляху до запровадження електронних адміністративних послуг, які успішно практикуються у розвинутих країнах, і завдяки яким суттєво скорочується час на обробку документів та знижується рівень корупції.

Нагадаємо також що, розпорядженням Кабміну повноваження щодо прийому та видачі будівельних декларацій, які раніше виконували органи Державної архітектурно-будівельної інспекції України, з 1 вересня 2014 року покладені на регіональні ЦНАПи.
Ідентифікатор: 12501