У Києві відбувся Швейцарський будівельний інноваційний форум
Фото: КБУ

У Києві відбувся Швейцарський будівельний інноваційний форум

3 грудня поточного року у Києві відбувся Швейцарській будівельний інноваційний форум. Захід було організовано з метою ознайомлення із успішним досвідом Швейцарії у розвитку ефективного і прозорого бізнесу у сфері будівництва, передає прес-служба Конфедерації будівельників України (КБУ).

У форумі взяли участь представники посольства Швейцарії в Україні, КМДА, КБУ, топ-менеджери швейцарських (Sika, Glas Trosch Україна, HILTI Україна, Schindler, REHAU, AMMANN Україна) та вітчизняних будівельних компаній («Енергополь-Україна», «Познякижилбуд»).

Лев Парцхаладзе, Президент КБУ, у своєму виступі щодо ситуації у будівельній галузі України, наголосив на тому, що завдяки спрощенню дозвільної системи ринок нерухомості отримав широкі перспективи розвитку. Зокрема, за його словами, кількість процедур було зменшено з 32 до 3-5, а час отримання дозвільних документів скоротився з 296 до 11-65 днів (у залежності від складності об’єкту). Крім того, Україна увійшла до ТОР-100 міжнародного рейтингу Doing business-2014, піднявшись на 145 пунктів з 186 місця у 2012 році на 41 у 2013.

Нагадаємо, що у Києві запрацювало єдине інвестиційне вікно.

Довідка:

Конфедерація будівельників України була організована у 2011 році і на сьогоднішній день об'єднує близько 80% компаній будівельної сфери України (понад 700 організацій).
КБУ активно співпрацює з цілою низкою інших об’єднань, зокрема, спільно з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC) ведеться робота над покращенням інвестиційного клімату в Україні.
Ідентифікатор: 12540