Київ залучив 800 млн грн інвестиційних коштів на розбудову міста
Фото: Галина Коноваленко

Київ залучив 800 млн грн інвестиційних коштів на розбудову міста

Столична міська влада залучила 800 млн грн інвестиційних коштів для будівництва комерційної та житлової нерухомості, а також об’єктів комунальної форми власності, повідомляє прес-служба КМДА.

Інвестиції було залучено шляхом проведення конкурсів, дані оприлюднило Київське інвестиційне агентство (КІА). Право на реалізацію двох інвестпроектів — будівництво житлових будинків у Деснянському та Дарницькому районах міста на суму 750 млн грн — здобула компанія КП "Житлоінвестбуд-УКБ". Відповідно до умов конкурсу, забудовник виділить 4 635 м2 майбутнього житла киянам, які вклали кошти у "Еліта-Центр". Про це заявив мер столиці Віталій Кличко під час прес-конференції за підсумками роботи КІА. Планується, що будівництво житлових будинків триватиме два роки, будівельні роботи почнуться у січні 2015 року.
Також КП «Житлоінвестбуд-УКБ» виділить 37,5 млн грн пайового внеску на етапі введення будинку в експлуатацію та 6,2 млн грн на розвиток інфраструктури столиці.
Перемогу у інвестиційному конкурсі на будівництво дитячого дошкільного закладу (Печерський район) здобуло ТОВ "Гамаінвест", проект коштуватиме майже 29 млн грн. Додатково компанія має виплатити місту понад 7 млн грн на модернізацію соціальної та транспортної інфраструктури.
Проект реконструкції підземного пішохідного переходу між вулицями Б.Хмельницького і Хрещатик вартістю 16 млн грн реалізовуватиме ТОВ "Столичний ЦУМ". Компанія також сплатить до бюджету міста 618,8 тис. грн на розвиток інфраструктури.

Як раніше повідомлялось, у Києві почало працювати єдине інвестиційне вікно.

Довідка:
За результатами роботи КІА, протягом другої половини 2014 року було залучено понад 1 млрд грн інвестицій, які будуть спрямовані на будівництво житлової, соціальної інфраструктури Києва, а такоє організацію мережі Wi-Fi у столичному метрополітені.
Ідентифікатор: 12596