Світовий банк виділив 350 млн $ на поліпшення інфраструктури десяти міст України
Фото: morguefile.com

Світовий банк виділив 350 млн $ на поліпшення інфраструктури десяти міст України

Розпочато реалізацію інвестиційного проекту “Другий проект розвитку міської інфраструктури”, згідно якого Світовий банк виділяє Україні 350 млн $ на розбудову інфрастуркути десяти міст: Києва, Івано-Франківська, Житомира, Коломиї, Черкас, Тернополя, Кіровограда, Харкова, Донецька та Краматорська, повідомляє прес-служба Мінрегіону.

Реалізація проекту триватиме 6 років — до жовтня 2020 року. Проект передбачає розвиток та модернізацію систем водопостачання і водовідведення обраних міст, а також реконструкцію і будівництво нових полігонів для твердих побутових відходів. Метою інвестпроекту є підвищення якості послуг у зазначених напрямках.
Угоди між Урядом України та Світовим банком відповідно до проекту “Другий проект розвитку міської інфраструктури” набули чинності у кінці листопада 2014 року. На думку спеціалістів Світового банку, які нещодавно відвідали Україну у рамках місії, високої якості підготовки проекту вдалось досягти завдяки вже наявному досвіду підготовки подібних проектів (йдеться про проект “Розвиток міської інфраструктури”, реалізований фахівцями Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України).

Нагадаємо, що Київ залучив 800 млн грн інвестиційних коштів на розбудову міста: зведення комерційних, житлових та комунальних будівель.
Ідентифікатор: 12600