На капремонт столичних доріг буде виділено 120 млн грн
Фото: morguefile.com

На капремонт столичних доріг буде виділено 120 млн грн

Про плани з реконструкції та будівництва у м. Києві розповів на презентації проекту Програми економічного і соціального розвитку столиці на 2015 рік директор Департаменту економіки та інвестицій Микола Поворозник, повідомляє Управління інформаційного забезпечення та доступу до публічної інформації КМДА.

Зокрема, за його словами, на проведення капітального ремонту доріг міста планується виділити 120 млн грн. Раніше повідомлялось, що 90% із 1,6 тис. км київських доріг потребують ремонту.
Програмою розвитку також передбачено виділення 32,3 млн грн на остаточне завершення реконструкції Поштової площі. 51,1 млн грн піде на продовження будівельних робіт на Подільському мостовому переході. Також продовжаться роботи з реконструкції проспекту Перемоги та ще деяких автошляхів столиці, на це заплановано 20,0 млн грн. Реконструкція вул. Васильківської та вул. Сортувальної обійдуться у 30,1 та 4,9 млн грн відповідно.
42 млн грн передбачено на проведення низки робіт у столичному метрополітені. Заплановано будівництво 2-ї черги "Міської електрички" та частини шляху швидкісного трамваю, оновлення транспортного парку (придбання нових трамваїв та тролейбусів і ремонт зношених трамвайних вагонів).
Відповідно до вимог Кіотського протоколу приблизно 1,02 млрд грн будуть спрямовані на комплексну модернізацію 50-ти вагонів метро типу "Е".
Буде також здійснено реконструкцію і будівництво об’єктів соціальної інфраструктури. Загалом у фокусі Програми розвитку Києва на 2015 рік — понад 2000 об’єктів столичної інфраструктури.

Як раніше повідомлялось, київська міська влада планує виділити 331,2 млн грн на роботи з капітального ремонту житлового фонду у 2015 році.
Ідентифікатор: 12633