Навесні будуть оголошені результати Міжнародного конкурсу "Територія Гідності"
Фото: abstraktstock.com

Навесні будуть оголошені результати Міжнародного конкурсу "Територія Гідності"

30 травня поточного року Департамент містобудування та архітектури КМДА підсумує результати Міжнародного архітектурного конкурсу "Територія гідності", метою якого є оновлення центру Києва — Майдану Незалежності, повідомляє прес-служба столичної мерії.

Підготовка до конкурсу тривала з квітня по грудень 2014 року, конкурс об’єднав низку громадських ініціатив, понад 40 профільних фахівців і 1500 небайдужих громадян.
Конкурсні проекти прийматимуться до 28 лютого поточного року, а з березня по травень буде проведено публічні обговорення проектів, також працюватиме пересувна виставка, яка буде представлена у столиці та обласних центрах України.
На участь у конкурсі було подано 478 проектів від українських та іноземних архітектурних бюро з 40 країн світу.

Конкурсне завдання включає чотири номінації:
•  Громадський простір та центральна частина м. Києва;
•  Меморіалізація подій Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні;
•  Міжнародний культурний центр "Українській Дім на Європейській площі";
•  Музей Свободи/Музей Майдану.
За словами Ганни Бондар, представника Департаменту містобудування та архітектури КМДА, мова йде не про перебудову, а про комплексну реконструкцію Майдану Незалежності. Центр столиці має стати максимально зручним для громадян. Крім того, тут буде розміщено елементи пам'яті Революції Гідності.

Нагадаємо, що на капітальний ремонт столичних доріг планується виділити 120 млн грн.

Довідка:
Організаторами Міжнародного архітектурного конкурсу "Територія гідності" виступають КМДА та Мінкультури України, замовник — Департамент містобудування та архітектури КМДА.
Ідентифікатор: 12670