Комітет з вогнезахисту УЦСБ планує знизити частку вогнезахисту у загальній вартості металоконструкцій об'єкта з 40% до 20%
Фото: morguefile.com

Комітет з вогнезахисту УЦСБ планує знизити частку вогнезахисту у загальній вартості металоконструкцій об'єкта з 40% до 20%

Про це заявив Костянтин Калафат, керівник Комітету з вогнезахисту УЦСБ. Зменшення відсотка вартості вогнезахисту металоконструкцій у бюджеті об'єкта стане результатом адаптації українських норм вогнестійкості до європейських, передає прес-служба УЦСБ.

За заявою фахівців Центру, домогтися зниження вартості вогнезахисту можна шляхом пом'якшення вимог до параметрів вогнестійкості конструкцій. У зв'язку з цим в 2015 році УЦСБ спільно з провідними фахівцями Українського науково-дослідного інституту цивільного захисту (УкрНІІГЗ) планує актуалізувати ДБН В.1.1-7.
Крім того, вже розпочато роботу над новим стандартом України за розрахунком вогнестійкості сталевих конструкцій, який включатиме положення єврокодів 3. Частина 1-2.
УЦСБ також готує до випуску серію технічних публікацій по темі вогнезахисту: “Каталог засобів вогнезахисту сталевих конструкцій 2015”, “Посібник з розрахунку вогнестійкості та проектування вогнезахисту”, “Вогнезахист ЛСТК”, “Конструктивний вогнезахист”.

Однак, пом'якшення норм вогнестійкості металоконструкцій крім позитивного результату (гармонізації українських норм і стандартів з європейськими) матиме і негативний ефект, оскільки може призвести до скорочення часу, протягом якого можлива евакуація людей з будівель (супермаркетів, торгово-розважальних центрів, клінік та ін.) у разі пожежі.

Як раніше повідомлялося, Українські компанії-виробники металоконструкцій орієнтуються на експорт.
Ідентифікатор: 12703