У сфері металобудівництва набирають чинності європейські стандарти
Фото: morguefile.com

У сфері металобудівництва набирають чинності європейські стандарти

З 1 липня поточного року набувають чинності нові ДСТУ, приведені у відповідність з аналогічними стандартами ЄС. Мова йде про два документи — ДСТУ Б EN 1090-1: 2014 ("Виконання сталевих і алюмінієвих конструкцій. Частина 1") та ДСТУ Б EN 1090-2: 2014 ("Виконання сталевих і алюмінієвих конструкцій. Частина 2"), повідомляє прес-служба УЦСБ.

За розпорядженням Мінрегіону, обидва стандарти вступають в дію з 1 липня поточного року, проте учасники ринку при створенні проектів можуть керуватися новими правилами вже зараз. Це зафіксовано окремим пунктом 4.1 в ДСТУ 1.2.2003, де йдеться про дозвіл користуватися прийнятими ДСТУ ще до введення їх у дію, якщо це не суперечить чинному законодавству.

Впровадження європейських стандартів виробництва та якості продукції дозволить підвищити конкурентоспроможність українських виробників металоконструкцій, тим самим полегшуючи їм вихід на зовнішні ринки.

Як повідомлялося раніше, УЦСБ планує знизити частку вогнезахисту в загальній вартості металевих конструкцій об'єкта з 40% до 20%.
Ідентифікатор: 12712