Будинок на воді Венеція

Будинок на воді Венеція

Жити на воді можна з шиком, комфортом і в атмосфері гармонії. Побачивши сучасні будинки на воді, які користуються великою популярністю в Європі, а також починають приживатися і у нас, ви, безперечно, оціните всі принади такого житла. Такий будинок стане вашою мрією, яку легко можна втілити в реальність.

Ідея плавучого житла не нова, вона давно й успішно культивується в усьому світі, маючи безліч шанувальників і втілень. Плавучі будинки можна умовно розбити на три групи:
Самохідні баржі, поширені в Голландії та Франції. Ці судна мають повну автономію по електроенергії, паливі, воді та збору відходів.
Несамохідні судна, що пересуваються з місця на місце за допомогою буксирів. Вони також автономні і забезпечуються, а також обслуговуються спеціальними судами.
Плавучі будинки стаціонарного прибережного базування, які вимагають берегової інфраструктури, яка забезпечується їх життєдіяльність (електроенергія, вода, паливо, видалення відходів).
Пропонований Вашій увазі плавучий будинок «Венеція» є яскравим поданням третьої групи. ПП «Форма» вдалося реалізувати проект, який є унікальним з точки зору розмірів, конструкції, матеріалів і технології виробництва.
Будинок на воді «Венеція» по суті є заміської садибою преміум класу і відповідає нормам Українського Регістру для класу В2.
Основні характеристики будинку:
Тип: стоєчне судно з експлуатацією у внутрішніх водних басейнах з висотою хвилі до 1,2 метра.
Довжина, м - 33,00
Ширина, м - 28,00
Осадка, м - 1,80

Площа, кв.м:
- Надбудови 1 + 2 поверх - 671,00
- Балкони та тераси - 563,00
- Трюмні приміщення - 344,00
Обсяг ємностей, л:
- Бак чистої води - 3000,00
- Баки стічної води - 16000,00

Обладнаний системами:
- Опалення;
- Приточно-витяжної вентиляції;
- Кондиціонування;
- Очищення і подачі води;
- Накопичення та відкачування стічних вод;
- Автоматичного пожежогасіння;
- Швартовими упорами.

Підставою будови є сталевий понтон з подвійними стінками, простір між якими заповнено термоізоляційним матеріалом. Понтон побудований на стапелі модульної конструкції, яка дозволяє транспортування його в розібраному вигляді, збірку і установку на майданчику, максимально наближеної до місця експлуатації будинку. Така технологія дозволяє багаторазово використовувати стапель і будувати понтони на закритих водоймах (в даному випадку Печенізьке водосховище). Понтон був спущений на воду, його відбуксирували на місце установки і поставили під добудову. Для забезпечення необхідної остійності, понтон забаластованого.
Вдалося розмістити не тільки технічні засоби, що забезпечують життєдіяльність будинку, але і комфортабельні приміщення для обслуговуючого персоналу, добре обладнаний камбуз і також складські та ін. допоміжні приміщення.
Власне житловий будинок являє собою двоповерховий дерев'яний зруб з терасами, балконами і просторою палубою по периметру будівлі. Незважаючи на значні розміри, будинок не справляє враження громіздкого споруди, гармонійно вписується в ландшафт і чудово читається на тлі соснового гаю, яка складає задній план. Внутрішня забудова виконана дуже функціонально і ілюструється планами поверхів.
Особливо хочеться відзначити вибір матеріалів, з яких побудований будинок. Елементи стінових, несучих та оздоблювальних конструкцій (колоди, бруси, дошки) виготовлені з високоякісної деревини сосни, ялини та модрини. Природні умови Іркутської, Архангельської і Новгородської областей, звідки закуповувався ліс, сприяють повільному зростанню деревини з прямими волокнами. Для виробництва відбиралися виключно повномірні дерева з щільною деревиною вищої якості. Така деревина не розтріскується і на довгі роки охороняє свої якісні показники і прекрасний зовнішній вигляд. Для запобігання від зовнішніх впливів застосована просочення від «Тіккуріла Пейтнс» на основі лляної олії. Колоди і бруси для стін мають оригінальний профіль з профрезерованими «замками» по всій довжині. Це забезпечує простоту і точність складання, багаторічну вертикальну стійкість стін і захист від продування. Такі стіни не вимагають конопатки і на 20% знижують тепловтрати. Палубні настили і обшивка понтона виконані з модрини, яка чудово працює в контакті з водою. Внутрішнє оздоблення будинку повністю виконане з дерева. Стиль інтер'єрів підкреслює і посилює враження від зовнішнього вигляду будинку і створює прекрасний ансамбль затишного, комфортного і красивого житла. На фасаді цього будинку хочеться написати: «Все натуральне».
Дуже вдало виконане планування будинку. Проходячи через передпокій і хол, ми потрапляємо в величезний зал, який безумовно є прикрасою інтер'єру і являє собою єдиний ансамбль, в якому виділені локальні зони: їдальня, вітальня і танцзал. Відсутність перегородок між зонами викликає відчуття простору і разом з тим затишку. Неординарно вирішено природне освітлення зони вітальні - в два світла. З центральної частини залу ми потрапляємо на обширну головну палубу, що оперізує будинок по периметру. Тут можна гуляти, купатися або просто насолоджуватися водної широчінню і слухати шелест хвиль. Дитяча ігрова кімната відокремлена від решти приміщень і являє собою окремий маленький світ: діти не заважають дорослим і, - навпаки. До стокового примикають підсобні приміщення. Доготовочні, в якій страви, підняті ліфтом з камбуза, набувають остаточний вигляд перед подачею на стіл. Кухня, де можна приготувати закуски і напої, не вдаючись до послуг камбуза. Крім цього на поверсі розміщені дві гардеробні та три санвузли.
На другому поверсі розміщуються спальні: «хазяйська», дві дитячих і одна гостьова. Всі спальні мають окремі санвузли, а «хазяйська» ще обширну гардеробну. Тут панують спокій і затишок. Спальні мають виходи на балкони, з яких відкривається чудовий вид на мальовничі околиці.
Що ж пов'язує будинок з берегом?
Це насамперед потужні швартові упори, які застосовані тут замість традиційних тросів. Таке рішення повністю виправдано з урахуванням парусності, маси і габаритів будинку.
Електропостачання будинку здійснюється від берегової підстанції за допомогою кабелю, підведеного до щитової трюму.
Вода для побутових потреб подається з берега по трубопроводу, проходить попередню підготовку, накопичується в баку ємністю 3000л і далі надходить у водопровідну мережу будинку.
Стічні води збираються в два баки загальною ємністю 16000л розміщених у трюмі. Для спорожнення баків передбачені насоси та шланги для підключення до асенізаційної машини.
У будинку передбачені: водяна опалювальна система, приточно-витяжна вентиляція та кондиціонування. Наявність і продуктивність цих систем забезпечує комфортне перебування у всіх приміщеннях будинку в будь-який час року.
На закінчення, хочеться віддати належне розробникам і виконавцям цього проекту, які блискуче впоралися з поставленим завданням і створили оригінальне елітне екологічно чисте (і для мешканців і для навколишнього середовища) житло, яке не тільки гармонійно вписалося в пейзажі, а й стало його «перлиною» .
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
+380 57 757 XX XX +380 57 757 9780
+380 57 757 XX XX +380 50 636 0020
Ідентифікатор: 12719