АСКОН виводить на ринок передовий 3D CAD для архітектурного проектування

АСКОН виводить на ринок передовий 3D CAD для архітектурного проектування

Чи може один ІТ-інструмент дати архітекторові зручність об'єктного CAD, свободу творчості сучасного 3D-моделера і простоту 2D-редактора? Може! Компанія АСКОН випускає на ринок Renga Architecture - російський продукт для тривимірного архітектурно-будівельного проектування. Нова система відображає в собі багаторічний досвід роботи АСКОН з вітчизняними та зарубіжними проектними організаціями і об'єднує об'єктно-орієнтований підхід до проектування і технології вільного моделювання.
Продукт орієнтований на проектні організації різного масштабу: від невеликих і середніх компаній, майстерень, бюро і проектно-конструкторських відділів промислових підприємств до проектних інститутів. Ціна Renga Architecture враховує такий широкий діапазон користувачів і можливості кожного з них - вона в кілька разів нижче, ніж близькі по функціоналу зарубіжні рішення. При цьому Renga знаходиться практично «в кроковій доступності»: придбати систему можна через будь-який збутовий канал, будь то офіси АСКОН, дилери та мультивендорні партнери АСКОН, дистриб'ютори або інтернет-магазини програмного забезпечення.

Renga Architecture дозволяє проектувальникам і архітекторам працювати в необмеженому тривимірному просторі і швидко створювати 3D-проекти будівель промислового і цивільного призначення за допомогою звичних елементів - стіна, колона, балка, вікно та інших. Але, за задумом розробників, система не повинна робити користувача заручником «незаповнених» довідників, відсутності потрібної конфігурації того чи іншого елемента і тим самим обмежувати свободу творчості. Renga Architecture дає можливість відступити від передбачених розробником варіацій завдяки редактору стилів прототипів, які допоможуть проектувати будівлі найскладніших форм і вирішувати нестандартні архітектурні завдання.
У Renga архітектор створює не тільки тривимірну, а й інформаційну модель будівлі, де проставляються різні позначення: розрізи, фасади, рівні. А повноцінний графічний 2D-редактор реалізований в режимі «Креслення». Він дозволяє буквально «від руки» доповнювати креслення потрібними графічними примітивами - відрізки, дуги, штрихування, заливки, висотні позначки, лінійні розміри... При цьому види, розміщені на кресленні, асоціативно пов'язані з 3D-моделлю, і будь-яка зміна моделі моментально змінює геометрію на кресленні.

Ще одна особливість революційного продукту АСКОН - це оригінальний контекстно-орієнтований інтерфейс, що втілив результати спеціалізованих досліджень. Колірна гамма, розміщення моделі в просторі, навігація, угруповання команд враховують логіку взаємодії між системою і користувачем і забезпечують комфортну роботу фахівця протягом 8-12 годин проектування.

Для графічної візуалізації моделей в Renga Architecture використовується технологія Horizon-Based Ambient Occlusion компанії NVIDIA, світового лідера в області технологій програмованих графічних процесорів. Технологія HBAO+ додає реалістичність візуалізації за рахунок коректного розрахунку затінення - світлова картина сцени виглядає бездоганно. Крім того, розробники тестують і налагоджують Renga Architecture на графічних картах NVIDIA, щоб рекомендувати користувачам найбільш ефективне обладнання.

Новинку відрізняє «всеїдність» форматів, яка допомагає зробити задум архітектора однаково зрозумілим і конструкторам, і інженерам, а головне - використовувати тривимірні і двомірні дані проекту на всіх етапах колективної роботи над ним. Для максимальної інтеграції Renga Architecture в існуюче на підприємствах інформаційне середовище системі доступні формати .ifc, dxf, obj, csv, 3ds, stl.

Крім конкурентної вартості АСКОН пропонує доброзичливу політику оновлення. Практика щорічного ліцензійного платежу відкриє швидкий шлях до виправлення помилок і новому функціоналу. А його поява в Renga Architecture обіцяють вже дуже скоро: серед іншого користувачів чекає розвиток прямого моделювання, відкриття API для сторонніх розробників і можливості колективної роботи як в межах однієї, так і між різними спеціальностями.

Renga Architecture - це перший продукт нової AEC-лінійки від АСКОН. Розробники планують перетворити його на технологічну платформу для вирішення різних завдань в будівельному проектуванні. Так, в найближчому майбутньому сімейство Renga поповниться системами для проектування будівельних конструкцій та інженерних мереж - їх розробка вже ведеться.

Запрошуємо докладніше познайомитися з можливостями системи і завантажити пробну версію на офіційному сайті!
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
+380 44 503 XX XX +380 44 503 9534
+380 44 503 XX XX +380 44 503 9534
Ідентифікатор: 12860