Сьогодні відзначають День архітектури України
Фото: OKNA.ua
Конкурсна робота для оздоблення фасаду багатоповерхівки. Дизайнер Вікторія Бабій

Сьогодні відзначають День архітектури України

Україна сьогодні відзначає День архітектури.

Наші економічні, політичні та соціальні надбання формують запит саме до архітектури та архітекторів загалом. Вже сьогодні необхідно вирішувати питання енергоефективності, доступного та комфортного житла, а також долю та вигляд постраждалих територій. Наприклад, Донецька обласна державна адміністрація вже подала 163 проекти щодо відновлення Донбасу.

Технологічні світові надбання та влучні ідеї можуть не тільки вирішити «гарячі» питання, але й дати нагоду пишатися країною. Тому питання архітектури як ніколи стає актуальним. І студенти та спеціалісти постійно приймають участь в архітектурних конкурсах. Наприклад, Державна архітектурно-будівельна інспекція України сьогодні представила 26 об’єктів будівництва, котрі пройшли в фінал Всеукраїнського конкурсу на кращі будинки і споруди, що були збудовані та прийняті в експлуатацію в 2014 році.
А нещодавно були підведені підсумки Відкритого архітектурного конкурсу OKNA.ua, в рамках якого архітектори запропонували ідеї оздоблення фасаду багатоповерхового житлового будинку.
Ідентифікатор: 12982