BASF випустив нові ізоляційні панелі
Фото: BASF

BASF випустив нові ізоляційні панелі

Хімічний концерн BASF розробив нові ізоляційні панелі Slentite. І для випуску продукції в промислових масштабах був побудований пілотний завод в Lemforde, Німеччина.

В основі ізолюючого матеріалу лежить поліуретановий аерогель. Пориста структура Slentite забезпечує регулювання вологості в будинку. Розробники акцентують увагу на тому, що продукт вийшов міцним, легким і з гарною ізоляцією. Теплопровідність матеріалу становить 0,017 Вт/м·К, а пінопласту марки ПСБ, який зазвичай використовують при утепленні фасадів в Україні, - 0,037 Вт/м·К.
Міцність на стиск не менше 0,3 МПа, тобто матеріал здатний витримувати навантаження на 1 метр квадратний своєї площі близько 30 тонн. У пінопласту, наведеного вище, тимчасовий опір стиску за умови 10% деформації становить 0,16 МПа.
Панелі можна розкроювати, фрезерувати, свердлити і склеювати.

Основна область застосування - теплоізоляція в новобудовах і при модернізації будівель, також продукт може зайняти свою нішу в холодильній галузі за рахунок структури відкритих пір і високої міцності на стиск.

На пілотному заводі вже випустили пробну партію і готуються відправити зразки партнерам для реалізації спільних проектів.
Ідентифікатор: 13044