НВП "Технологія" на міжнародній виставці-конференції RIFF у Варшаві

НВП "Технологія" на міжнародній виставці-конференції RIFF у Варшаві

12 жовтня у Варшаві проходила щорічна міжнародна виставка-конференція RIFF присвячена інноваційним рішенням для покрівель та фасадів. Даний захід збирає у своїх стінах понад 200 архітекторів, дизайнерів, лідерів будівельного ринку та компаній, що надають рішення для фасадів, дахів та ізоляції з усієї Європи.

Вперше за всю історію виставки на ній була представлена ​​українська компанія — завод з виробництва піноскла марки PINOSKLO. Із гордістю хочемо сказати, що по закінченню конференції, наш стенд був одним із найпопулярніших. Новина про те, що в Україні є виробництво піноскла високої якості, викликала фурор серед інженерів, проектувальників і представників будівельних компаній.

Піноскло — справді унікальний за своїми характеристиками теплоізоляційний матеріал. У Європі всього чотири заводи з виробництва піноскла, оскільки процес виробництва справедливо вважається технічно непростим завданням. Ми дуже пишаємося тим, що нашій компанії вдалося побудувати сучасний завод із виробництва піноскла в Україні.

На конференції ми дізналися, що в Європі зараз намітилася тенденція до демонтажу всього мінераловатного і полімерного утеплювача, нанесеного на стіни в 80-ті і 90-ті роки минулого сторіччя і повністю промоклого за ці роки. У деяких випадках катастрофічне намокання утеплювача навіть було причиною обвалу, як це сталося в будівлі олімпійського басейну в Люксембурзі (1982 роки будівництва). Регулярний моніторинг роботи теплоізоляційного шару показав повну втрату теплозахисних характеристик мінеральної вати, утеплювати дах, вже через кілька років експлуатації будівлі. А в швидкості — небезпечне збільшення навантаження на несучі конструкції через накопиченої в них води — стали загрожувати стабільності будівлі. По-цьому в 2002 році був проведений повний демонтаж існуючого утеплювача, який замінили на піноскло.

Ні для кого не секрет, що мікроклімат приміщення суттєво впливає на наше самопочуття і здоров'я, адже більшу частину часу сучасна людина проводить у приміщенні — дома та/або на роботі.

Варто не забувати, що правильно вибраний утеплювач — велика складова в створенні комфортного, здорового і безпечного мікроклімату в приміщенні. При підборі утеплювача для житлового будинку, крім теплоізоляційних характеристик слід також приділяти особливу увагу вологостійкості і паропроникності, екологічній чистоті, стійкості до біологічного впливу, а також негорючості і вогнестійкості матеріалу. Адже відсутність однієї з характеристик несе небезпеку для людини, яка проводить багато часу в цьому приміщенні. Якщо не правильно утеплений будинок, в ньому з часом буде накопичуватися волога, стіна буде сиріти, в будинку буде утворюватися грибок і цвіль, що може стати причиною розвитку алергії у дітей і дорослих.
І тут виникає питання — що ж робити? Вірніше — що ж використовувати як теплоізоляційний матеріал? А між тим, за кордоном це питання давно вже не стоїть. У країнах з аналогічним кліматом, коли питання економії тепла, екологічності та безпеки особливо актуальні, вже багато років використовують піноскло. На жаль, матеріал, створений більше 70-ти років тому досі не отримав належної уваги в Україні.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
+380 98 609 XX XX +380 98 609 0105
+380 98 609 XX XX +380 67 149 3142
+380 98 609 XX XX +380 44 428 7534
Ідентифікатор: 13163