У світі очікується зростання доходів від продажу клеїв
Фото: Олена Сердюк для BAU.ua
Стіна каркасного будинку в розрізі

У світі очікується зростання доходів від продажу клеїв

Щороку більше 13 млн тонн клею використовується у всьому світі. За оцінками науково-дослідного інституту Ceresana, доходи від продажу клею будуть рости на 3,1% на рік до 2022 року.

У 2014 році одну третину світової ринкової вартості генерував Азіатсько-Тихоокеанський регіон, потім Північна Америка, Західна Європа і на четвертому місці Східна Європа. Із великим відставанням йдуть Близький Схід, Африка і Південна Америка. Найпопулярнішими були вінілові клеї з обсягом попиту більш ніж 4 млн тонн, потім із великим відставанням акрилові клеї.

Основним генератором попиту є будівельна галузь. Майже 30% світового попиту припадає на клей для стін, підлогових покриттів, ремонту, панелей або теплоізоляційних матеріалів.
Якщо розглядати окремо технології, то близько 49% від загального світового попиту припадає на клеї на водній основі, друге місце — термоклеї, а потім клеї на основі розчинників. Перевагами дисперсійних клеїв є безпека і екологічна стійкість. Вони в основному використовуються для пористих матеріалів, які поглинають воду з рідкого клейового шару.
Ідентифікатор: 13292