Уряд схвалив новий законопроект про вимоги до будівель і будівельних виробів
Фото: minregion.gov.ua

Уряд схвалив новий законопроект про вимоги до будівель і будівельних виробів

На засіданні Кабміну схвалено законопроект, який містить перелік вимог до будівель і умови розміщення на ринку будвиробів. Документ гармонізований з відповідними нормами ЄС і орієнтований на захист інтересів споживачів і виробників будівельних матеріалів, повідомляє прес-служба Мінрегіону.


За новими нормами виконавчі органи влади мають бути усунені від процесу прийняття рішень, а видачею технічних свідоцтв займатимуться фахові організації (при цьому погодження центрального органу виконавчої влади не буде потрібне).


За інформацією Мінрегіону, у новому законопроекті прописані ключові вимоги до будівель, шляхи визначення техпоказників основних характеристик будівельних виробів (якщо відсутні відповідні національні стандарти) тощо.

Законопроектом пропонується встановити на законодавчому рівні 7 основних вимог безпеки будівель та споруд, які мають бути забезпечені відповідними будівельними виробами:
1. механічній опір та стійкість
2. пожежна безпека
3. відсутність загрози здоров’ю та навколишньому середовищу
4. безпека і доступність експлуатації
5. захист від шуму та вібрації
6. енергозбереження та утримання тепла
7. раціональне використання природних ресурсів


Нагадаємо, що за результатами минулого року об’єми введеного в експлуатацію житла в Україні зросли на 13,5% відносно показників 2014 року.


Як повідомлялось раніше, почав діяти стандарт з термомодернізації житлових будинків.

Ідентифікатор: 13391