«Хенкель Баутехнік (Україна)» розповіла про термомодернізацію житлового сектора України

Компанія «Хенкель Баутехнік (Україна)» приєдналася до міжнародного семінару Фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та екології (Фонд E5P), який відбувся 14 квітня у Тернополі.
Метою заходу була дискусія щодо різних механізмів регіонального фінансування, зокрема для впровадження енергоефективних технологій. Представники Європейського Союзу, ЄБРР, міжнародних донорських організацій, державних структур України, голови міст і європейські експерти обговорили питання необхідності термомодернізації для досягнення енергонезалежності країни.
«Хенкель Баутехнік (Україна)», маючи 50-річний досвід в енергоефективних технологіях, виступила в якості експерта у сфері енергозбереження. Представник компанії, регіональний менеджер Ростислав Вдовиченко, розповів про темпи впровадження енергоефективних заходів та системи утеплення, які існують на ринку.
«Наша компанія рада спостерігати за прискоренням темпів термомодернізації житлового фонду. Позитивна тенденція очевидна: тільки в минулому році сума виданих кредитів на утеплення житла за допомогою енергоефективної системи Ceresit, яку виробляє і встановлює «Хенкель Баутехнік (Україна)» склала 12,5 мільйонів гривень, - підкреслив Ростислав Вдовиченко. - Ми вважаємо, що вкрай важливо зараз популяризувати ідею енергоефективності серед українців. Тому в цьому році «Хенкель Баутехнік (Україна)» також запустила серію з 24 семінарів у ряді міст України по впровадженню енергоефективних технологій для представників будівельних професій».
Окрім обговорення механізмів впровадження енергозберігаючих технологій у регіонах і термомодернізації житлового фонду учасники семінару не обійшли стороною проблему модернізації систем тепло- і водопостачання, і систем водовідведення. Це питання є не менш гострим, адже через застарілі комунікації втрачається до 20% тепла. При цьому 60% трубопроводів в Україні повністю зношені.
Експерти у сфері енергоефективних технологій змогли також дізнатися, які кроки робить держава для енергозбереження. Фахівці обговорили перші результати Державної програми часткової компенсації утеплення житла, завдяки якій у 2015 році 100 тисяч сімей взяли кредити на утеплення, і термомодернізації міст на прикладі проектів Тернополя.
«Хенкель Баутехнік (Україна)» регулярно підтримує подібні заходи. Компанія вважає своїми основними завданнями широке інформування громадськості про важливість впровадження енергоефективних технологій в будівництво та якісну термомодернізацію житлового сектора країни. Адже правильне утеплення будинків допоможе скоротити втрату теплової енергії в Україні на 41%, що еквівалентно 150-600 мільярдам гривень бюджетних коштів.

Довідка про компанію «Хенкель Баутехнік (Україна)»:

Компанія «Хенкель Баутехнік (Україна)» – виробник будівельних сумішей, систем утеплення ТМ Ceresit, шпалерних клеїв ТМ Metylan, імпортер і продавець побутових клеїв і будівельних сумішей ТМ «Момент». Асортимент продукції компанії налічує понад 500 найменувань. В Україні компанія «Хенкель Баутехнік (Україна)» почала свою роботу в 1998 році. Наразі побудовано 4 заводи. «Хенкель Баутехнік (Україна)» відрізняється системним підходом, пропонуючи готові системи облицювання, теплоізоляції та оздоблення фасадів, системи влаштування підлог, гідроізоляції і гідрофобізації.

«Хенкель Баутехнік (Україна)» має в своєму розпорядженні мережу з 35 Центрів комплектації Ceresit-Pro, які надають повний комплекс послуг з утеплення будівель методом скріпленої теплоізоляції. Активно розвиваються Центри тонування Ceresit, де безпосередньо в місцях продажів можна тонувати штукатурки і фарби. Сьогодні в Україні функціонує 500 Центрів тонування.

Компанія «Хенкель Баутехнік (Україна)» активно розвиває комплексний соціально-освітній проект «Хенкель Академія». За підтримки Міністерства освіти і науки України розроблені навчальні програми для студентів будівельних ВПУ по всій країні; працюють 29 центрів підготовки фахівців у 21 області України.
За свою історію компанія «Хенкель Баутехнік (Україна)» удостоєна багатьох нагород: «Вибір Року», «Вища проба», «Кращий роботодавець», «Золота якість», «Київська якість», «За кращу податкову дисципліну» та інші.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
+380 44 490 XX XX +380 44 490 5120
+380 44 490 XX XX +380 44 490 7768
Ідентифікатор: 13432