«Хенкель Баутехнік (Україна)» озвучила ключові переваги комплексного утеплення будинків

«Хенкель Баутехнік (Україна)» озвучила ключові переваги комплексного утеплення будинків

Компанія «Хенкель Баутехнік (Україна)» взяла участь у конференції «Термомодернізація будинків – шлях до скорочення споживання енергоносіїв», яка відбулася в рамках третьої національної спеціалізованої виставки-форуму «Незалежна теплоенергетика» 21 квітня в Києві.
Представники державних структур, члени громадських організацій та експерти у сфері енергозбереження обговорили як глобальні питання енергонезалежності України, так і локальні нюанси термомодернізації будівель.
«Хенкель Баутехнік (Україна)» приєдналася до дискусії. Зокрема, представник компанії, експерт з енергозбереження Ceresit В'ячеслав Євтушенко зазначив, що Україна споживає стільки енергії, скільки сумарно споживають 6-7 європейських країн. Саме цей факт ставить питання енергонезалежності держави в ряд з найбільш важливими.
«Одним з найефективніших шляхів досягнення енергонезалежності є повна і якісна термомодернізація житлового фонду. Вона можлива тільки в умовах комплексного, а не «клаптикового» утеплення. У випадку з останнім виникають великі ризики, наприклад, загроза руйнування стіни або поява цвілі, - пояснив В'ячеслав Євтушенко. - Компанія «Хенкель Баутехнік (Україна)» успішно виробляє енергоефективні системи утеплення Сeresit Ceretherm, якими в світі утеплено вже більше 100 мільйонів квадратних метрів стін. Сeresit Ceretherm стійко витримує ударні навантаження і має в складі унікальну формулу Bioprotect проти грибка і цвілі, що забезпечує довговічність системи протягом 25 років».
Компанія також наводить результати своїх досліджень, які підтверджують вигоду перспективи комплексного утеплення фасаду. Наприклад, звичайний 9-поверховий житловий будинок, який до утеплення за рік споживав майже 1,5 мільйона кВт, після термомодернізації буде споживати трохи більше 0,5 мільйона кВт. Економія витрат - 45% (280 тисяч гривень за рік проти 460 тисяч гривень).
Термомодернізація житлового фонду була не єдиною темою дискусії на конференції. Учасники заходу також обговорили переваги і недоліки лічильників гарячої води нового покоління, специфічні характеристики стекол і монтажних швів, а також їх вплив на втрату тепла, і поширені помилки під час проведення робіт по теплоізоляції фасадів.
Залучення уваги до питань енергоефективності та популяризація ідеї впровадження енергоефективних технологій в будівництво – довгострокова мета «Хенкель Баутехнік (Україна)». Крім того, компанія вважає, що термомодернізація житлового фонду – необхідна умова для подальшого розвитку держави.

Довідка про компанію «Хенкель Баутехнік (Україна)»:

Компанія «Хенкель Баутехнік (Україна)» – виробник будівельних сумішей, систем утеплення ТМ Ceresit, шпалерних клеїв ТМ Metylan, імпортер і продавець побутових клеїв і будівельних сумішей ТМ «Момент». Асортимент продукції компанії налічує понад 500 найменувань. В Україні компанія «Хенкель Баутехнік (Україна)» почала свою роботу в 1998 році. Наразі побудовано 4 заводи. «Хенкель Баутехнік (Україна)» відрізняється системним підходом, пропонуючи готові системи облицювання, теплоізоляції та оздоблення фасадів, системи влаштування підлог, гідроізоляції і гідрофобізації.

«Хенкель Баутехнік (Україна)» має в своєму розпорядженні мережу з 35 Центрів комплектації Ceresit-Pro, які надають повний комплекс послуг з утеплення будівель методом скріпленої теплоізоляції. Активно розвиваються Центри тонування Ceresit, де безпосередньо в місцях продажів можна тонувати штукатурки і фарби. Сьогодні в Україні функціонує 500 Центрів тонування.

Компанія «Хенкель Баутехнік (Україна)» активно розвиває комплексний соціально-освітній проект «Хенкель Академія». За підтримки Міністерства освіти і науки України розроблені навчальні програми для студентів будівельних ВПУ по всій країні; працюють 29 центрів підготовки фахівців у 21 області України.
За свою історію компанія «Хенкель Баутехнік (Україна)» удостоєна багатьох нагород: «Вибір Року», «Вища проба», «Кращий роботодавець», «Золота якість», «Київська якість», «За кращу податкову дисципліну» та інші.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
+380 44 490 XX XX +380 44 490 5120
+380 44 490 XX XX +380 44 490 7768
Ідентифікатор: 13439