Набрав чинності закон, який спрощує отримання дозволів у будівництві
Фото: pixabay.com

Набрав чинності закон, який спрощує отримання дозволів у будівництві

10 червня 2017 року набрав чинності ЗУ №1817-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення містобудівної діяльності», який спрощує дозвільну систему у будівництві, повідомляє платформа BAU.ua з посиланням на Мінрегіон.

Новий закон сприятиме покращенню позиції України у світовому рейтингу Doing Business за показником «Отримання дозволів на будівництво», а також має сприяти зменшенню корупційної складової у будівельній сфері.

Як раніше повідомляла платформа BAU.ua, законом №1817 дозвільні документи на будівництво будуть видаватись у відповідності до класу наслідків.

Отримувати дозвіл необхідно на будівництво об’єктів середнього та значного класу наслідків (багатоповерхівки, споруди соціального призначення, торгові та офісні комплекси). Будівництво об’єктів незначного класу наслідків (за інформацією Мінрегіону, це понад 80% від загального обсягу забудови в Україні) можна розпочинати на наступний день після подання повідомлення про початок будівельних робіт.

Читайте також: В Україні запроваджені європейські дозвільні процедури у будівництві

Для ефективного впровадження нового закону Мінрегіоном було розроблено та прийнято низку підзаконних актів, які стосуються внесення змін до порядків отримання дозвільних документів на початок будівництва та прийняття в експлуатацію об’єктів, здійснення держархбудконтролю, проведення експертизи проектів будівництва тощо. Також затверджено перелік об`єктів, на будівництво яких не потрібно отримувати дозвіл та після закінчення яких об’єкт не підлягає прийняттю в експлуатацію.

Ідентифікатор: 13954