Результати міжнародної конференції “Модернізація будівель” в Одесі

З 13 по 15 вересня 2017 року в Одесі пройшла міжнародна конференція “Модернізація будівель”, де більше 100 зацікавлених сторін, серед яких: провідні міжнародні експерти, представники влади, бізнесу, фінансово-банківського сектору та міжнародних донорських організацій, обговорили проекти реконструкції та модернізації житлових, громадських та комерційних будівель.

Сьогодні Єврокомісія пропонує переглянути Європейську директиву по енергофективності будівель EPBD та розглядати модернізацію будівель як головний напрямок планів держав-членів ЄС по клімату та енергетиці. Водночас згідно нової Стратегії опалення та охолодження для країн ЄС в Україні мають найнижчу категорію.

Щорічно Україна втрачає 11,4 млрд кубічних метрів газу, і як наслідок мільярди доларів, через неналежний стан своїх теплосистем та житлового фонду. Відповідно питання модернізації будівель - це питання століття для України, зазначив Микола Пасько, експерт Ceresit.

«Ceresit як експерт в термомодернізації з багаторічним досвідом і утепленими понад 50 мільйонів квадратних метрів стін тільки в Україні підтримує всі ініціативи, що наближають нас до мети - термомодернізірованної країни. Для простих громадян же термомодернізація житла дає збільшення вартості житла на вторинному ринку на 10-15%, економію споживання енергії до 50%, окупність 5-8 років і загалом комфорт, екологічність та сприятливий мікроклімат в оселі», - додав Микола Пасько.

Організаторами конференції є інформаційно-енергетичне агентство “ЕСКО”, Центр модернізації будівель, а також компанія “Екологічні Системи”, за підтримки організацій Німеччини та Генерального консула Німеччини в Україні.

«Модернізація будівель є одним з пріоритетів для України на наступне десятиліття, адже саме в цьому сегменті перебуває один з потужніших нереалізованих потенціалів скорочення споживання енергоресурсів, але й колосальний новий ринок будівельних матеріалів і технологій, що приваблює інвесторів. Я впевнений, що дана конференція стане робочим майданчиком для подальших зустрічей і обміну ідеями, опрацювання стратегії енергетичної незалежності і конкретних кроків для її реалізації», - зазначив Олексій Біленко, експерт Rehau з проектів підвищення енергоефективності.

За результатами конференції будуть підготовані рекомендації для Уряду, донорів, міжнародних організацій по розвитку у сфері модернізації будівель. Текст рекомендацій буде опубліковано додатково.
Джерело: thermomodernisation.org
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
+380 44 490 XX XX +380 44 490 5120
+380 44 490 XX XX +380 44 490 7768
Ідентифікатор: 14070