На вулицях Києва з початку року з'являться контейнери для небезпечних відходів
КП «Київкомунсервіс» (c) prozorro.gov.ua

На вулицях Києва з початку року з'являться контейнери для небезпечних відходів

КП «Київкомунсервіс» закупив контейнери для батарейок, люмінесцентних ламп і ртутних термометрів. На вулицях міста вони з'являться на початку 2018 року, про це повідомив в коментарі порталу Delo.UA голова КП «Київкомунсервіс» Ігор Мороз.

У коментарі говориться, що вже закуплені контейнери і автомобіль для вивезення небезпечного сміття. Також узгоджені місця установки з районними адміністраціями.
У другій половині 2017 року на порталі ProZorro КП «Київкомунсервіс» успішно провів два тендери із закупівлі 118 і 27 антивандальних резервуарів для збору небезпечних відходів на 777 974 грн і 189 000 грн відповідно.

За спеціальні ємності для небезпечних відходів почали говорити ще в 2016 році. Ці ємності, за словами директора Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА Дмитра Новицького, планувалося встановлювати на комунальних підприємствах та в місцях торгівлі.

Читайте також: Перші в Україні центри переробки відходів планують побудувати у Києві

Також, Департамент міського благоустрою та збереження природного середовища стурбований проблемою одноразових поліетиленових пакетів. У департаменті підтримали відповідну електронну петицію і підготували проект рішення щодо звернення до Верховної Ради України про необхідність прийняти Закон України про заборону використання і продажу одноразових поліетиленових пакетів.
Ідентифікатор: 14160