Час оформлення заявки на реєстрацію нерухомості скоротять утричі
Фото: Галина Коноваленко

Час оформлення заявки на реєстрацію нерухомості скоротять утричі

Завдяки новому програмному забезпеченню заявка на реєстрацію нерухомості буде опрацьована за 7-10 хвилин замість більш ніж півгодини, що іх потребує стара система, — про це на круглому столі розповіла керівник Укрдержреєстру Ганна Онищенко, повідомляє прес-служба відомства.

Одним із напрямків реформування адмінпослуг з реєстрації нерухомості стало відкриття модельного офісу Реєстраційної служби в м. Києві, де тестується нове програмне забезпечення. Ганна Онищенко зазначила, що робота нової системи побудована за принципом розподілу на фронт- та бек-офіс і дозволяє втричі зменшити витрати часу на оформлення заявок на реєстрацію нерухомості.
Круглий стіл з питань співпраці Мінюсту та Укрдержреєстру із Конфедерацією будівельників України у сфері надання послуг з державної реєстрації прав на нерухомість відбувся 8 вересня. На заході аналізувались результати співпраці реєстраційної служби зі столичними забудовниками, зміни в чинному законодавстві України, а також шляхи подолання корупційних схем у системі органів реєстрації.
Ганна Онищенко також зазначила, що наразі докладається максимум зусиль задля того, аби зробити схему оплати за послуги з реєстрації нерухомості максимально прозорою, подолавши сформовану за останні роки систему хабарництва у цій сфері.

Нагадаємо, що реєстрацію будівельних декларацій відтепер будуть проводити Центри надання адміністративних послуг.
Ідентифікатор: 12290