З початку 2014 року введено в експлуатацію 44,8 тис. об’єктів будівництва
Фото: BAU.ua

З початку 2014 року введено в експлуатацію 44,8 тис. об’єктів будівництва

З січня по серпень поточного року органи Держархбудінспекції зареєстрували 44,8 тис. документів щодо прийняття в експлуатацію об’єктів будівництва, повідомляє прес-служба відомства.

Переважну більшість об’єктів (понад 29 тис.) становлять споруди ІІ категорії складності, 11,6 тис. об’єктів — це будівлі ІІІ категорії складності. У І категорії зареєстровано 3,6 тис. об’єктів, а у IV та V категорії — 204 та 299 споруд відповідно.
Найбільшу кількість об’єктів було прийнято в експлуатацію у Київській, Івано-Франківській, Львівській та Донецькій областях.
За вказаний період ДАБІ України відмовила у реєстрації декларацій на введення в експлуатацію 4,8 тис. об’єктів. За аналогічний період минулого року цей показник становив 6,8 тис. споруд. Таке покращення статистики свідчить про результативність фахового консультування, запровадженого Держархбудінспекцією, яке здійснюється при Центрах надання адміністративних послуг в у кожній області України.
Крім того, за період з січня по серпень 2014 року органи Держархбудконтролю зареєстрували 68,8 тис. дозволів на право виконання будівельних робіт. Найбільше було звернень за дозволами на будівництво споруд ІІ категорії складності — 49,6 тис., 13,8 тис. звернень було по об’єктах ІІІ категорії складності, 4,8 тис. дозволів було видано на будівництво споруд І категорії, у IV та V категоріях було видано 134 та 395 дозволів відповідно.
3,6 тис. декларацій повернуто на доопрацювання через наявні у документах помилки.

Нагадаємо, що з 1 вересня реєстрацію будівельних декларацій проводять Центри надання адміністративних послуг.
Ідентифікатор: 12320