75% багатоповерхівок в Україні потребують ремонту і утеплення
Фото: Галина Коноваленко

75% багатоповерхівок в Україні потребують ремонту і утеплення

Про це заявив Директор Департаменту систем життєзабезпечення та житлової політики Мінрегіону України Сергій Кушнір на круглому столі, присвяченому темі зниження енергоспоживання та газової залежності.

Сергій Кушнір підкреслив, що на сьогоднішній день 75% багатоповерхового житлового фонду по всій Україні потребує капітального ремонту і термомодернізації. У той же час, обсяги споживання (враховуючи втрати) теплоенергії у переважній більшості таких будинків у 3-3,5 рази перевищують стандарти, які діють у країнаї ЄС. На думку чиновника, глобально змінити ситуацію мають допомогти самі власники житла, утеплюючи квартири за власний рахунок.
Задля вирішення проблеми на державному рівні Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України розробило та подало на розгляд до ВРУ законопроекти «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» та «Про житлово-комунальні послуги», спрямовані на те, щоб стимулювати власників квартир ефективно управляти своїм майном.

Нагадаємо, що з наступного року ЄБРР планує відкрити кредитну лінію для підвищення енергетичної ефективності будівель в Україні.
Ідентифікатор: 12375