Професійну атестацію у будівельній сфері здійснюватимуть саморегулівні організації
Фото: Галина Коноваленко

Професійну атестацію у будівельній сфері здійснюватимуть саморегулівні організації

Мінрегіон визначив процедуру, за якою саморегулівним організаціям будуть передаватися нові повноваження. Зокрема, такі організації будуть здійснювати професійну атестацію архітекторів, проектувальників, інженерів технагляду та інших галузевих спеціалістів, повідомляє прес-служба Департаменту держпрограм та розвитку житлового будівництва Мінрегіону України.

Про це йдеться у двох затверджених наказах Мінрегіону: №326 (від 25.11.2014) «Про обсяг повноважень, що делегуються саморегулівним організаціям у сфері архітектурної діяльності» та №327 від (25.11.2014) «Про утворення Комісії з розгляду документів щодо делегування повноважень саморегулівним організаціям у сфері архітектурної діяльності».
Крок до розширення функцій саморегулювання в області будівництва було зроблено, спираючись на досвід провідних країн світу, де подібна практика широко застосовується у багатьох суспільних сферах. Крім того, надання зазначеним організаціям додаткових повноважень є одним із завдань, прописаних у Коаліційній угоді новообраної Верховної Ради.

Нагадаємо також, що раніше Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України розробило ряд змін до діючого законодавства з дерегуляції містобудівної діяльності, які мають покращити умови розвитку бізнесу на місцях. Зокрема, у разі прийняття цих змін місцеві органи самоврядування зможуть звільняти замовників будівництва від пайової участі у розвитку місцевої інфраструктури.
Ідентифікатор: 12509