Кожен будинок матиме сертифікат енергетичної ефективності
Фото: kandevelopment.com

Кожен будинок матиме сертифікат енергетичної ефективності

Нова редакція законопроекту про енергоефективність будівель передбачає сертифікацію кожного будинку за низкою критеріїв. Сертифікат міститиме не лише самі дані про енергоспоживання, а й рекомендації щодо подальшого підвищення рівня енергоефективності будинку, повідомляє прес-служба Держенергоефективності.

База сертифікатів, а також організацій, які можуть здійснювати енергоаудит будівель, буде розміщено на офіційному сайті Держагентства з енергоефективності та енергозбереження України.
Олексій Корчміт, Перший заступник Голови Держенергоефективності, підкреслив, що в основі нової редакції законопроекту було покладено досвід країн ЄС у цьому питанні. До джерел та механізмів фінансування включені усі можливі варіанти: співфінансування суми кредиту та процентної ставки, ЕСКО-механізм, гранти та інше. З метою гарантування фінансування заходів з підвищення енергоефективності у законопроекті передбачено створення Фонду з енергоефективності.

Нагадаємо, що в середині січня було прийнято законопроект, спрямований на формування ефективного управління спільним майном у багатоповерхових будинках.
Ідентифікатор: 12667